Amerika B1 Ticari Vize
Bu makale içerisinde, Amerika ticari vize ile ilgili merak edebileceğiniz her detaya rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Eğer siz de yepyeni iş fırsatları ile inovasyonun kalbinin attığı bu eşsiz ülkeyi keşfe çıkmak istiyorsanız; kolayseyehat.net farkı ile bize katılın!
Amerika B1 Ticari Ziyaret Vizesi
Öncelikle Amerika B1/B2 turistik vizelerinin, aynı zamanda ticari vize olarak da geçtiğini bilmelisiniz. Peki ama ticari ziyaretçi vizesi ile ne ya da neler yapabilirsiniz? Başka bir deyişle hangi durumlarda Amerika ticari vizeye başvurmalısınız? Gelin, açıklayalım:
- İş toplantıları, müzakereler, konferanslar, fuar gezileri veya iş odaklı diğer sempozyum ve oturumlara katılım sağlanacaksa;
- Amerika'da iş yapma niyetindeyseniz, yatırım yapma veya ortaklık girişimlerinde bulunma amacınız varsa;
- Amerika'da iş dünyasındaki son trendleri anlamak, en iyi uygulamaları öğrenmek veya sektörel incelemelerde bulunmak istiyorsanız;
- Amerika'da olan mevcut müşterilerinizi ziyaret etmek, yeni pazarları araştırmak veya potansiyel iş ortakları ile buluşmak istiyorsanız;
Amerika ticari ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Amerika Ticari Vize Nasıl Alınır?
Amerika ticari vize başvurusu yapmak için yönetmeniz gereken aşağıda bahsettiğimiz 3 adımlı bir prosedür var.
- DS-160 Formunun Doldurulması: DS-160 formu, Amerika vize başvurularına özgün, elektronik bir belge olarak karşımıza çıkar. Kişinin ticari vizeye başvuru yapmak için atması gereken ilk adım da yine bu formu elektronik ortamda İngilizce olarak doldurmaktır. Form içeriğinde yer alacak tüm bilgilerin ise aslına uygun ve eksiksiz olması gerekir çünkü bu form, direkt olarak Amerika Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’ne iletilerek, tarafınıza mülakatla doğrulaması istenecektir.
Eğer formu doldurma aşamasında zorlanacağınızı düşünüyorsanız; Kolay Seyahat internet sitemizdeki Amerika vize danşmanlık paketlerinden size uygun olanı satın alabilirsiniz.
- Evrak Temini ve Teslim: Her vize tipinde olduğu gibi Amerika ticari ziyaretçi vizesinde de sizlerden birtakım evrakları hazırlamanız istenmektedir. Bu evraklar genellikle seyahat amacınızı ve planınızı anlamaya yöneliktir. Dolayısıyla eksiksiz bir şekilde beyan edilmeleri de oldukça önemlidir. Eğer bizlerden danışmanlık hizmeti alıyorsanız, bu evrakların listesine rahatlıkla ulaşabilir, temin ve teslim noktasında sıkıntısız bir süreç yaşayabilirsiniz.
- Randevu Tarihi ve Mülakat: Vize harç ücretinin ödenmesinin ardından, parmak izi ve mülakat işlemlerinin gerçekleştirilmesi adına, ABD Konsolosluğu ya da ABD Büyükelçiliği’ne şahsen gidilmesi gerekir. Bu biyometrik verilerin alınması ve mülakat için ise randevu alınması mecburidir.
Danışmanlık hizmeti alan tüm başvuru sahipleri, bu konuda da destek alabilir ve profesyonel bir yetkili aracılığıyla rahatlıkla randevu alarak, randevu günü ve saatinde mülakatını gerçekleştirebilir. Mülakatın gerçekleşmesi hususunda ise yine destek alıyor olmak büyük bir avantaj sağlayacaktır çünkü mülakatlar, DS-160 formunun doğrulanması ve kişinin vize alabilmesi adına önemli bir güvenlik soruşturmasıdır.
Tüm bu aşamalardan sonra ise başvuru işlemi tamamlanmış olur ve başvuru sahibinin, vize başvuru sonucunu beklemek dışında herhangi bir eylemde bulunmasına gerek kalmaz.
Amerika Ticari Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Amerika ticari vize başvurusunda gereken evraklar noktasında pek çok farklı ayrım olabilir çünkü konsolosluk, bu evrakları her kitleye ayrı bir şekilde dengelemiştir. “Peki ama bu ne demek ve hangi evrakları hazırlamalıyım” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. O halde hemen özet geçelim:
Size gerekecek evrakların hangileri olduğunu net bir şekilde öğrenmek istiyorsanız; öncelikle konumuzu belirlemelisiniz çünkü evrakların tamamı, çalışanlar ve işverenler için ayrı şekilde maddelendirilmektedir. Ayrıca eğer Amerika’da bir şirketten veya kişiden alınmış özel bir davetiyeniz veya dilekçeniz var ise bu defa yine ek evraklar söz konusu olacaktır.
Aşağıda yer alan alt başlıklar ise tam da bu ayrı durumlara özel olarak listelendirilmiştir.
Kişisel Evrakların Listesi:
- DS-160 başvuru formu
- En az 6 ay süreyle geçerliliği bulunan pasaport ve diğer eski pasaportlar
- 2 adet biyometrik fotoğraf (50x50 mm ölçülerinde, beyaz arka fonda)
- Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Vize talep dilekçesi (Tüm masrafların, kişinin kendisinin karşılayacağına dair)
Çalışanlara Özel Evrakların Listesi:
- Kişinin çalıştığı şirketin evrakları (Son 3 aya ait faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesinin kopyası, imza sirküleri ve vergi levhasının kopyası)
- Seyahat amacının şirket yetkilisi tarafından açıklandığı ve hem imza hem de kaşe içeren vize talep dilekçesi
- SGK iş giriş bildirisi ve hizmet dökümü
- Son 3 aya ait maaş bordrosu (Kaşeli ve ıslak imzalı)
- Banka hesap dökümü (Kaşeli ve ıslak imzalı)
Şirket Sahiplerine Özel Evrakların Listesi:
- Şirket yetkilisi tarafından seyahat amacının belirtildiği ve imzalanarak kaşe basılmış vize talep dilekçesi
- Şirkete ait evraklar (Vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesinin fotokopisi ve faaliyet belgesi)
- Banka hesap dökümü
- SGK hizmet dökümü
- Diğer gelir belgeleri (Kira geliri, tapu ve araç ruhsatı vb.)
Davet Eden Şirkete Özel Evrakların Listesi:
- Davetiyeyi gönderen yetkili kişinin pasaport ve kimlik fotokopileri
- Katılım sağlanacak bir fuar olması durumunda; fuar davetiyesi (fuar bileti, giriş kartı ve fuar bilgilerini içeren diğer evraklar)
- Davetiyenin aslı (Davet eden şirketin antetli kağıdı üzerinde olmalı ve gönderen kişinin bilgileri ile iş seyahatinin amacını içermeli)
Amerika B1 Ticari Vize Talep Dilekçe Örneği
Aşağıda sizlerle Amerika ticari vize başvurusunda kullanılabilecek dilekçe örneği paylaşıyoruz. Dilekçenin İngilizce olarak hazırlanmasında fayda vardır.
……./../….
U.S. Consulate General Istanbul
To whom it may concern,
Our marketing manager …………………………………………………… will travel to
your country between ….../……......./…. & …..../…......./…. for bussines. We guarantee the returning of him on above mentioned departure date. All his expenses during the travel will be under guarantee of our company.
We kindly ask you to give the required visa.
Kaşe ve İmza
…………………………
Amerika Ticari Vize başvuru dilekçesini doldururken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir.- Yukarıdaki örnekte sağ üst köşede belgenin düzenlendiği tarihe yer vermelisiniz.
- Personelin ünvanı ve ad soyad bilgisi mutlaka doğru yazılmalıdır.
- Seyahat tarihleri katılım gösterilecek fuar, konferans, toplantıyla uyumlu olmalıdır.
- Masrafların kimin tarafından karşılanacağı açıkça belirtilmelidir.
- Sağ alt köşede firma kaşe ve imzasına yer verilmelidir. İmza, mutlaka şirket yetkilisine ait olmalıdır.
Amerika Ticari Vize Ücreti Ne Kadar?
Amerika ticari vize ücretleri, B1 sınıfına mahsus olmaları gerekçesiyle, konsolosluk tarafından 2024 Ocak ayında biz bu yazıyı hazırlarken 185 dolar olarak belirlenmiştir. Ödemelerin online olarak, kredi veya banka kartı ile yapılması kabul edilirken, bu ücretin herhangi bir iptal durumunda iadesi söz konusu değildir. Bu nedenle seyahat bütçenizi ve diğer detayları planlarken bu durumu da göz önünde bulundurmalısınız.
Amerika Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Ticari vize başvurularının sonuçlanma süresi birkaç farklı faktöre bağlı olarak değişebilir. Genellikle, başvurunun tamamlanmasından sonra vize süreci 3 gün içinde sonuçlanmaktadır. Fakat yoğun başvuru dönemleri, güvenlik kontrolleri ve diğer beklenmedik durumlar bu süreyi etkileyebilir.
Başvuru sürecinizin hızlı bir şekilde sonuçlanması için doğru ve eksiksiz belgeler sunmak, net ve doğru bilgiler vermek önemlidir. Ayrıca randevu almak, parmak izi vermek ve özellikle istendiyse gerekli tıbbi muayeneleri yaptırmak gibi diğer prosedürleri zamanında tamamlamış olmak da süreci hızlandırabilir.
Amerika Ticari Vize Reddi
Amerika ticari vize başvurusu her zaman ne yazıkki olumlu sonuçlanmıyor.
Tüm bunları daha iyi anlamak adına, aşağıda yer alan liste üzerinden, Amerika ticari vize reddi nedenlerini inceleyebilirsiniz.
Amerika Ticari Vize Reddi Nedenleri:
- Eksik veya Hatalı Belgeler: Ticari vize başvurusu için sunulan belgelerin eksik veya hatalı olması, başvurunun reddedilme olasılığını artırabilir. Belgelerin tam ve doğru olması kritik önem taşır.
- Mülakat Performansı: Vize mülakatı, başvuru sahibinin amacını ve finansal durumunu değerlendiren önemli bir aşamadır. Mülakatta verilen cevaplar ile sunulan belgeler arasında tutarsızlık olması, red nedeni olabilir.
- Finansal Yetersizlik: Ticari seyahatler genellikle maliyetli olabilir. Başvuru sahibinin finansal durumu, seyahat masraflarını karşılamaya uygun olmalıdır. Bu konuda yeterli belge sunulmaması vize reddi sebeplerinden biri olabilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Amerika Ticari Ziyaret Vizesi Kimlere Verilir?
Amerika ticari vizesi, Amerika'ya iş amaçlı seyahat etmek isteyen iş adamlarına, yatırımcılara, şirket çalışanlarına ve profesyonellere verilir. Başvuru sahibinin ticari faaliyetlerini desteklemek, iş görüşmeleri yapmak veya yatırım yapmak amacıyla seyahat etmesi durumunda da yine bu vize türüne başvurulabilir. Başvuru süreci ise güçlü bir iş planı, finansal destek belgeleri ve ticari bağlantılara dayalı olarak değerlendirilir.
Amerika Ticari Vizesi Olanlar Meksika'ya Giriş Yapabilirler Mi?
Türk vatandaşları mevcut Amerika ticari vizesi ile Meksika'ya vizesiz seyahat edebilirler. Fakat Meksika'ya seyahat etmek isteyen diğer bireylerin, Meksika'nın kendi vize politikalarına ve giriş şartlarına dikkat etmeleri oldukça önemlidir.
Amerika Ticari Vize Kaç Günlük Verilir?
Amerika ticari vize sahipleri, yasal olarak tek seferde 180 gün boyunca Amerika'da kalma hakkına sahiptir. Fakat bu süre tamamen koşulsuz değildir. Amerika'ya seyahat eden her bireyin giriş izni ve konaklama süresi, Amerika Göçmen Büro Memuru tarafından havaalanında değerlendirilir ve karar verilir. Ticari vize sahiplerinin 180 günlük süreyi kullanabilmeleri için giriş izni almak zorundadırlar. Bu süre zarfında Amerika'da kalış izni, vize sahibinin amacına ve belgelerine dayanarak belirlenir. Bu nedenle, Amerika'ya seyahat eden her bireyin, vize sahibi olmanın yanı sıra havaalanında yapılan kontroller sonucunda da giriş izni alması gerekmektedir.
Amerika Ticari Vizesi Almak İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?
Amerika ticari vize başvurusu sırasında bankada olması gereken miktar, kesin bir rakamdan çok, başvuru sahibinin seyahat amacına, planlanan konaklama süresine, harcamalarına ve yaşadığı ülkenin ekonomik koşullarına bağlı olarak değişir. Fakat elbette, Amerika'nın vize politikalarına göre, başvuru sahibinin seyahat masraflarını karşılayabilecek finansal güce sahip olması beklenmektedir.
Başvuru sürecinde Amerika Ticari Vizesi için genellikle talep edilen belgeler arasında finansal durumu gösteren banka hesap özetleri, maaş bordroları, işveren tarafından verilen mektuplar veya sponsorluk mektupları yer alabilir. Ancak belirli bir miktarın belirtilmemesi, başvuru sahibinin seyahat planlarına ve mali durumuna bağlı olarak esneklik sağlar.
Amerika Ticari Vizesi Acil Başvuru Var Mıdır?
Amerika'ya acil bir şekilde ticari vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin, öncelikle resmi sistem üzerinden randevu kaydını oluşturmaları gerekmektedir. Fakat seyahat tarihi ile randevu tarihi arasındaki zaman dilimi dikkate alındığında, başvuru sahipleri tarafından açıklama yapılması da hayli elzemdir. Bu açıklama, kişinin seyahatinin neden acil olduğunu ve neden daha erken bir randevu talebinde bulunmak istediğini içermelidir.
Deneyimlerimize göre sadece 1.derece yakınlarının sağlık durumlarıyla ilgili yanlarında bulunmaları gerektiği durumlar, acil sağlık konularında randevuların öne çekildiğini gördük. Önemli fuar katılımları bile olsa, acil randevu taleplerine genelde olumsuz dönüş yapılmaktadır.
Randevunuzla ilgili bir defaya mahsus öne çekilde talebinde bulunabilirsiniz. Çok büyük bir ticari anlaşma, Amerika için önemli bir gelir kaynağı olan bir proje vb. durumlarda randevunun öne çekilmesi söz konusu olabilir.
Öte yandan yapılan bu açıklama, ilgili görevliler tarafından dikkatlice değerlendirilir ve acil randevu talebinin olumlu ya da olumsuz sonuçlandığı bilgisi başvuru sahibine iletilir. Fakat her acil vize randevu talebi olumlu bir yanıt alacak diye bir garanti bulunmamaktadır. Bu nedenle, başvuru sahiplerinin taleplerini detaylı ve mantıklı bir şekilde ifade etmeleri, seyahatinin aciliyetini belirtmeleri ve gerekçelerini açıklamaları önemlidir.
Amerika Ticari Vize Başvurusu için Davetiye Zorunlu mudur?
Davetiye, vize başvuru sürecinde kritik bir öneme sahiptir ve davet yazısı olmayan başvurular genellikle kabul edilmemektedir. Davetiyenin içeriği, davet edilen kişinin seyahatinin amacını, yapılacak ticari faaliyetin detaylarını, davet eden şirketin bilgilerini ve davet edilen kişinin pasaport kimlik bilgilerini içermelidir. Davet yazısı, Amerika'daki şirketin antetli kağıdına imzalı ve kaşeli olarak düzenlenmelidir.
Fuara katılım gerçekleştirilecekse, fuarın detayları, yapılan ödemeler mutlaka belirtilmelidir.
- Yıldıray Boz
- 19 Kasım 2023
- 22 Kasım 2024
Amerika Vize Danışmanlık Paketleri
Amerika Vizesi Danışmanlık Hizmeti
Amerika Vizesi Online Danışmanlık
Amerika Vize Yenileme
Çocuklar İçin Amerika Vizesi